Historien

Longyear ble dannet på Svalbard midtsommers i 2010.

De to herrene Sveinung Lystrup Thesen og Bernhard L. Mohr – begge i begynnelsen av 30-åra – hadde på det tidspunkt kjent hverandre et knapt tiår, men brukt 20-åra på vidt forskjellige musikalske spor: Sveinung var kjent på nordkalotten som frontfigur i bluegrassbandet Blåmyra, mens Bernhard hadde gitt ut fire album og et vell av radiosingler med storebror Emil i familieforetaket Mohr.

Utstyrt med pc, lydkort og en gigantisk mikrofonkoffert dro Bernhard på tokt nordover for å finne ut hvorvidt Longyearbyens største stemme passet et knippe låter han hadde skrevet og demoinnspilt i tigerstaden Oslo.

Bak nedtrukne blendingsgardiner la Sveinung ned vokal på bittersøte «Moskva» og oppstemte «Alt jeg trenger». Datamaskinen tegnet lydfiler med de mest harmoniske kurver, og d’herrer forstod umiddelbart at samarbeid hadde noe for seg.

Ikke nok med det – Bernhard fikk med seg en St. Hans-feiring under midnattssol som ingen av de tilstedeværende noen sinne kommer til å glemme.

To år og utallige flyreiser mellom Svalbard Lufthavn Longyear og fastlandet senere, foreligger Longyears debutalbum, «Sort vinter, evig sol».

I mellomtiden har duoen blitt til trio; den eminente haugesundsbassisten Henning Hansen – kjent fra Mohr og Cortina – ble med i bandet ved årskiftet 2010-2011. Debutalbumet er produsert av Audun Borrmann (Thom Hell, Jonas Alaska m.fl.) og innspilt i Albatross Recorders og Suhm Studio i Oslo og i Longyearbyen Kulturhus.

Få med deg ti kjappe med Sveinung, Bernhard, Henning!

F.v. Henning Hansen, Bernhard L. Mohr, Sveinung Lystrup Thesen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>