Mye Longyear-skryt i mediene

Fædrelandsvennen triller en femmer på terningen, mens NRK P1 gir 7 av 10 poeng til Longyears debutalbum Sort vinter, evig sol. 

Albumet har ved inngangen til desember vært på markedet en drøy måned. Tilbakemeldingen fra norske riks- og regionalmedier er så langt positiv.

Fædrelandsvennen skriver at albumet er «til å storkose seg med». Kristiansandsavisens anmelder Rune Slyngstad sammenlikner Longyear med radiofavorittene St. Morritz, men «Longyear sin musikk er mer raffinert, melodiene er gjennomgående bedre, og Bernhard L. Mohr sine tekster har historier og betraktninger som er fornøyelige nok i seg selv».

F.v. Henning Hansen, Bernhard L. Mohr, Sveinung Lystrup Thesen

Slyngstad trekker videre frem Sveinung Lystrup Thesens varme stemme «som forfører» og samme manns «glitrende banjospill som freser og frisker opp stemningen». Anmelderen konkluderer at «Longyear er et band vi trenger på tampen av 2012».

Les hele anmeldelsen her (krever pålogging).

I slutten av november la NRK P1 Sort vinter, evig sol «Under lupen», som regnes som den grundigste plateanmeldelsen på norsk radio. Atle Bredal i P1s musikkredaksjonen kalte Longyear «et friskt pust», og trakk frem låtskriver Bernhard L. Mohrs popteft. Albumet kjennetegnes ifølge Bredal ved at det er kvalitet jevnt over hele linja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>