Longyear slipper debutalbumet «Sort vinter, evig sol» 2. november 2012

Longyear ble dannet på Svalbard under en St. Hans-feiring under midnattssol i 2010. Sveinung Lystrup Thesen (banjospiller og vokalist) og Bernhard L. Mohr (låtskriver og gitarist) – begge i begynnelsen av 30-åra – hadde på det tidspunktet kjent hverandre et tiår, men brukt 20-åra på vidt forskjellige musikalske spor: Sveinung var kjent på nordkalotten som frontfigur i bluegrassbandet Blåmyra, mens Bernhard hadde gitt ut en rekke album og radiosingler med i familieforetaket Mohr.

Utallige flyreiser og banjovitser senere er nå Longyear klare med sitt debutalbum. Med seg har de den eminente Haugesund-bassisten Henning Hansen, kjent fra både Mohr og bandet Cortina hvor broren Paul (Vamp) er vokalist.

Bernhard L. Mohr skriver tekster etter parolen «du må oppleve noe for å ha noe å fortelle», og selv om han og Henning Hansen tidligere har nytt stor suksess på radio med Mohr og Cortina, mener de nå at låtene er bedre enn noensinne. Så forvent deg iørefallende og effektive melodier, skarpe tekster på norsk om alle de viktige tingene i livet og americana-inspirert visepop med banjo.

«Sort vinter, evig sol» slippes både fysisk og digitalt 2. november med releasekonsert på Herr Nilsen 5. november. Longyear er for anledningen utvidet med Mats Mæland Jensen på trommer og perkusjon og Emil L. Mohr på elgitar. Produsent på plata er Audun Borrmann (Thom Hell, Jonas Alaska).

Se turnélista        Forsalg: Platekompaniet        Forsalg: CDON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>