Soundtracket til årets største blåmandag

Longyear bruker årets største blåmandag til å slippe singlen «En helt ny dag».

6. august og de påfølgende august-mandagene går «Ledig stilling»-søket til Finn.no i været. Tilbake på kontoret etter en deilig sommerferie tenker tusenvis av nordmenn at de helst skulle ha vært et helt annet sted. Oslo- og Svalbard-bandet Longyear bruker årets største blåmandag til å slippe singlen «En helt ny dag».

For to år siden hoppet bandets gitarist og låtskriver, Bernhard L. Mohr (34), av en lovende lederkarriere i et av Norges største selskaper. Han vendte tilbake til tekst og musikk, og angrer ikke. I «En helt ny dag» beskriver han lengselen etter et varmere og mer kreativt miljø.

– Næringslivet har sine positive sider, men livet er for kort til å bruke altfor mange timer på noe du ikke har lidenskap for. Selv om lønna og maten var god, smiler Bernhard.

Men låta handler også om det allmenne behovet for å drømme om noe nytt, annerledes og bedre. Det er noe typisk norsk ved det, ifølge komponisten.

– Sammenliknet med kriserammede søreuropeere har jobbtrøtte nordmenn egentlig ikke noe å syte over. Men vi klager likevel, sier han.

Og mye kan tyde på at «En helt ny dag» treffer en nerve. Under innspillingen meldte flere eks-kolleger og kontorist-venner seg på for å kore i låtas grandiose finale – blant dem en daglig leder, en juridisk direktør og en finansdirektør.

– To av dem har funnet seg «En helt ny dag» siden de var i studio med oss. Tross mye ironi og humør har låta en alvorlig undertone. Hvis den kan få flere til å følge sine innerste drømmer, er ingenting hyggeligere enn det, sier Bernhard.

Les teksten og hør låta her. Fakta om utgivelsen her.

«En helt ny dag» foreligger i Wimp, Spotify og andre digitale musikkportaler mandag 6. august. Singlen er hentet fra Longyears kommende debutalbum (nov 2012), som produseres av Audun Borrmann (Jonas Alaska, Thom Hell).

One thought on “Soundtracket til årets største blåmandag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>