Single ute

Visepoptrioen Longyear singledebuterer.

Bandet ble etablert midtsommers 2010 på Svalbard, der vokalist Sveinung Lystrup Thesen (35) har hatt tilhold de siste årene. Som sin far Geirr Lystrup besitter Sveinung – opprinnelig fra Brumunddal – både en varm, kraftfull baryton og et talent for å formidle historier.

Mens Sveinung er tilnærmet debutant i nasjonal sammenheng, har de to øvrige medlemmene av Longyear lang fartstid. Gitarist og låtskriver Bernhard L. Mohr (33) og bassist Henning Hansen (35) er mest kjent fra brødrebandene Mohr og Cortina. De to holder til i Oslo, men kommer opprinnelig fra Haugesund.

Stilmessig kombinerer Longyear den norskspråklige visepoptradisjonen – fra Lillebjørn Nilsen til deLillos – med lidenskap for amerikansk strengemusikk.

– Som Longyearbyens grunnlegger J.M. Longyear forsøker vi å sette et amerikansk avtrykk i det norske. Sveinung har til og med vært frontfigur i verdens nordligste bluegrassband, selv om vi sparer banjoen og fullt vokaltrøkk til kommende låter, sier Bernhard.

På debutsinglen er det snarere en nær og varsom Sveinung vi hører. I «Hjertesjelevenn» synges det om å gi kjærlighet og omtanke, i «Alt jeg trenger» om å vokse på det samme.

De to sporene er en forsmak på Longyears debutalbum, som er under innspilling i Oslo og i Longyearbyen. Innspillingen blir produsert av Audun Borrmann (Thom Hell, Jonas Alaska).

Vår påstand er at Norge høsten 2011 trenger varm og nær visepop mer enn noen gang. Vi håper «Hjertesjelevenn» kan lunke noen sjeler i høstmørket.

Oslo i oktober 2011,

AMCT/Bare Bra Musikk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>